Muzica Populara Noua

Olguta Berbec - Ma-ntreaba frunza de tei

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de Muzica Populara in Muzica Populara
383 Vizionari

Publicitate

Descriere

Olguta Berbec - Ma-ntreaba frunza de tei
producator: GS Music Production
Acompaniaza Orchestra Nationala Lautarii condusa de maestrul Nicolae Botgros
Aranjamente muzicale:Nicu Cretu - dirijor al Ansamblului Artistic Profesionist " Maria Tanase " ; Daniel Parvu - violonist al Ansamblului Artistic Profesionist " Doina Gorjului "
Sunet si mijaj: Ion Catar
Imprimare: Real Sound Studio
Video: Aurel Colceag si Mihai Codreanu
Pentru concerte , evenimente private/Booking: mă puteți
contacta la adresa de e-mail olgutaberbec@yahoo.ro
sau la numărul de telefon (+40) 0742.866.195.
Olguta Berbec - Eu despre mine
M-am născut la 16 aprilie 1984 în satul Mărăşeşti, locatitate componentă a oraşului Baia de Aramă din judeţul Mehedinţi. Copilăria mi-am petrecut-o împreuna cu familia mea, bucurându-mă de frumuseţea inegalabilă a plaiurilor munţilor Mehedinţi, de puritatea şi simplitatea oamenilor acestor meleaguri, crescuţi cu respect şi dragoste de muncă şi frumos, păstrători ai tradiţiilor şi portului popular, elemente care şi-au pus definitiv amprenta asupra felului meu de a fi şi de a privi în viaţă.
Am facut primii paşi la şcoala din Mărăşeşti(1998), apoi am absolvit cursurile Liceului Teoretic din Baia de Aramă (2002), Facultatea de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii “Constantin Brancuşi” din Târgu Jiu(2006), Universitatea “Spiru Haret” din Bucureşti – master în etnografie şi folclor (2008), Universitatea din Craiova, Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor - master în Managementul Organizaţiilor Publice (2012).
Ca orice copil, am fost fascinată de frumuseţea cântecului popular din această extraordinară zonă a ţării, am incercat să îl simt, să îl înţeleg, să mă regăsesc în el, fără să am curajul de a visa că pot merge mai departe pe acest greu, dar minunat drum. Primii paşi în muzica i-am facut în anul 2000, în cadrul grupului folcloric “Liliacul” din Baia de Aramă sub îndrumarea doamnei Elena Mimiş –Trancă, impreuna cu mulţi alţi copii din zonă, alături de care am descoperit, pe rând, emoţiile şi trăirile spectacolelor, bucuria succesului încununat de aplauzele publicului, mereu la aceeaşi intensitate chiar dacă spectacolul era pe scena şcolii din sat sau pe marile scene cu ocazia numeroasele turnee întreprinse în ţară şi străinătate.
In anul 2003 m-am înscris la secţia de canto muzică populară a Şcolii Populare de Artă din Târgu Jiu, având ca profesor pe doamna Emilia Drăgotoiu-Nanu sub a cărei îndrumare am inceput să-mi formez şi să-mi perfecţionez stilul interpretativ. Un mare ajutor şi sprijin mi-a fost acordat de dl. Viorel Gârbaciu, directorul acestei instituţii, care a fost mereu alături de mine şi m-a susţinut în formarea mea artistică.Un pas important în dezvoltarea carierei mele l-a constituit întâlnirea din anul 2005 cu marea doamnă a cântecului popular mehedinţean, Maria Răchiteanu - Voicescu, ale cărei sfaturi, încurajări şi texte de cântece mi-au fost de un real folos în debutul şi formarea mea ca interpretă de muzică populară.
In primavara anului 2012 am realizat albumul “ De la Gorj la Mehedinti “ cu acompaniamentul orchestrei ansamblului “ Lautarii” din Chisinau, sub bagheta maestrului Nicolae Borgros şi cu aranjamentele orchestrale ale domnului dirijor Nicu Cretu si ale domnului Daniel Parvu
Un nou şi mare pas în carierea mea artistică l-a reprezentat, în anul 2007, cooptarea mea în colectivul ansamblului artistic profesionist “Doina Gorjului” din Târgu Jiu, cu siguranţă unul dintre cele mai renumite din ţară, ansamblu în care, sub conducerea domnului director Gheorghe Porumbel, având alături un corp de dansatori şi instrumentişti de excepţie, dar, mai ales un colectiv extraordinar de solişti vocali ca Maria Loga, Ion Ghiţulescu, Ileana Lăceanu, Victoriţa Lăcătuşu, alături de care am simţit împlinirea mea profesionala ca interpretă de muzică populară.
Iubesc nespus folclorul, caut în permanenţă să culeg cântece autentice din zona pe care o reprezint pe care să le introduc în repertoriul meu si am o frumoasă colecţie de aproape 100 de costume populare.
In programele mele muzicale, pe lângă repertoriul specific zonei munte a Mehedinţiului abordez folclorul autentic gorjenesc şi folclorul pastoral din zona Olteniei de Nord .
Imi doresc şi îmi place să cred că, prin insuşirile vocale şi repertoriul muzical, vă voi încânta şi voi reuşi să ajung în sufletul şi inima Dumneavoastră.

Comenteaza

RSS