Muzica Populara Noua

Olguta Berbec - Anicuta de la munte

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de Muzica Populara in Muzica Populara
211 Vizionari

Publicitate

Descriere

Pentru concerte , evenimente private/Booking: mă puteți
contacta la adresa de email olgutaberbec@yahoo.ro
sau la numărul de telefon (+40) 0742.866.195.
Olguta Berbec - Anicuta de la munte
producator: GS Music Production
Acompaniaza Orchestra Nationala Lautarii condusa de maestrul Nicolae Botgros
Aranjamente muzicale:Nicu Cretu - dirijor al Ansamblului Artistic Profesionist " Maria Tanase " ; Daniel Parvu - violonist al Ansamblului Artistic Profesionist " Doina Gorjului "
Sunet si mijaj: Ion Catar
Imprimare: Real Sound Studio
Video: Aurel Colceag si Mihai Codreanu
Olguta Berbec - Eu despre mine
M-am născut la 16 aprilie 1984 în satul Mărăşeşti, locatitate componentă a oraşului Baia de Aramă din judeţul Mehedinţi. Copilăria mi-am petrecut-o împreuna cu familia mea, bucurându-mă de frumuseţea inegalabilă a plaiurilor munţilor Mehedinţi, de puritatea şi simplitatea oamenilor acestor meleaguri, crescuţi cu respect şi dragoste de muncă şi frumos, păstrători ai tradiţiilor şi portului popular, elemente care şi-au pus definitiv amprenta asupra felului meu de a fi şi de a privi în viaţă.
Am facut primii paşi la şcoala din Mărăşeşti(1998), apoi am absolvit cursurile Liceului Teoretic din Baia de Aramă (2002), Facultatea de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii “Constantin Brancuşi” din Târgu Jiu(2006), Universitatea “Spiru Haret” din Bucureşti – master în etnografie şi folclor (2008), Universitatea din Craiova, Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor - master în Managementul Organizaţiilor Publice (2012).
Ca orice copil, am fost fascinată de frumuseţea cântecului popular din această extraordinară zonă a ţării, am incercat să îl simt, să îl înţeleg, să mă regăsesc în el, fără să am curajul de a visa că pot merge mai departe pe acest greu, dar minunat drum. Primii paşi în muzica i-am facut în anul 2000, în cadrul grupului folcloric “Liliacul” din Baia de Aramă sub îndrumarea doamnei Elena Mimiş –Trancă, impreuna cu mulţi alţi copii din zonă, alături de care am descoperit, pe rând, emoţiile şi trăirile spectacolelor, bucuria succesului încununat de aplauzele publicului, mereu la aceeaşi intensitate chiar dacă spectacolul era pe scena şcolii din sat sau pe marile scene cu ocazia numeroasele turnee întreprinse în ţară şi străinătate.
In anul 2003 m-am înscris la secţia de canto muzică populară a Şcolii Populare de Artă din Târgu Jiu, având ca profesor pe doamna Emilia Drăgotoiu-Nanu sub a cărei îndrumare am inceput să-mi formez şi să-mi perfecţionez stilul interpretativ. Un mare ajutor şi sprijin mi-a fost acordat de dl. Viorel Gârbaciu, directorul acestei instituţii, care a fost mereu alături de mine şi m-a susţinut în formarea mea artistică.
Un pas important în dezvoltarea carierei mele l-a constituit întâlnirea din anul 2005 cu marea doamnă a cântecului popular mehedinţean, Maria Răchiteanu - Voicescu, ale cărei sfaturi, încurajări şi texte de cântece mi-au fost de un real folos în debutul şi formarea mea ca interpretă de muzică populară.
Incepând cu anul 2004 am participat la nenumărate festivaluri de folclor unde am obţinut rezultate mai mult decât încurajatoare, cele mai dragi mie fiind :
2006
Premiul I - Festivalul “Dan Moisescu”, Constanţa
Marele Premiu - Festivalul –Concurs National pentru solisti profesionisti “Mariana Draghicescu”, Timisoara
2005
Locul II - Festivalul National al Cântecului si Dansului Popular Românesc, Mamaia
Premiul I - Festivalul –Concurs National al interpretilor cântecului popular românesc “Maria Tanase”, Craiova
Premiul I - Festivalul National “Cântecele Motrului”, Gorj
Premiul I - Festivalul National de muzica populara “Vara, vara, primavara”, Sibiu,
Marele Premiu - Festivalul International de folclor “Cântecele românilor de pretutindeni”, Drobeta Tr. Severin
Premiul III - Festivalul –Concurs National al cântecului popular românesc “Strugurele de aur”, Jidvei
Premiul I - Concursul National de muzica populara pentru tineri interpreti “Flori în Tara Barsei”, Brasov
Au urmat apoi participări în turnee şi spectacole în ţară şi străinătate alături de interpreţi consacraţi ca Sava Negrean Brudaşcu, Florentina şi Petre Giurgi, Ionuţ Fulea,Robert Târnăveanu şi mulţi alţii, cu acompaniamentul unor orchestre de renume “Lăutarii din Chişinău”, “Codru de România”, „Maria Tanase„ , „Doina Gorjului”, orchestra Radiodifuziunii Romane , „Jidvei Romania” sub bagheta unor dirijori de excepţie, Nicolae Botgros , Adrian Grigoras , Stelian Stoica , Nicu Cretu , Aurel Blondea , Marcel Parnica şi organizate de marii realizatori ai spectacolelor şi emisiunilor de folclor din ţara noastră, dna Marioara Murărescu, dna Elize Stan, dna Maria Tănase Marin, dna Florentina Satmari.

Comenteaza

RSS