Muzica Populara Noua

Maria Ghinea - Cu greu viata m-a-ncercat

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de Muzica Populara in Muzica Populara
6,262 Vizionari

Publicitate

Descriere

Maria Ghinea - Cu greu viata m a ncercat
producator: Ijac Music https://www.facebook.com/ijacmusicproduction/
video: Aurel Colceag
Filmare realizata la Muzeul Satului din Curtisoara
Muzica este graiul sufletului si vibratia iubirii.Casa de discuri Ijac Music Production s-a nascut din dorinta de a promova folclorul romanesc autentic, de a descoperi si promova tinerele talente care isi propun sa pastreze frumusetea cantecului popular al marilor interpreti pe care i-a dat acest popor.
Din acest album nou 2016 fac parte piesele:
Cu greu viata m-a-ncercat; Pacat ca omul nu vede; Fratele la frate tine; Oare de la ce anume ; Tot mai mult oamenii-si lasa; In dragostea tineretii; Singura sunt si suparata; Vanatorul si pescarul; Barbate, m-am saturat; Omule batut de ganduri; Lume draga tare-ai vrea; Cantati lautari vestiti; Azi petrecem draga lume; Omul casa isi ridica; Ma-ntreb puiutul meu; Vin cu drag si bucurie.
Maria Ghinea s-a nascut pe 20 septembrie 1968, in satul Casa Veche, din comuna Olanu, judetul Valcea.Scoala primara si gimnaziul le-a urmat in comuna natala in perioada 1974-1983. Ca eleva a participat la o serie de concursuri scolare unde cantecul popular romanesc a fost prietenul ei cel mai drag.
Liceul l-a urmat in municipiul Rm. Valcea. Aici, prietenul sau nedespartit - cantecul popular - a insotit-o pretutindeni. A urmat Facultatea de Muzica din Bucuresti , mai tarziu terminand Pedagogie muzicala.
Astfel, alaturi de aparitiile sale la actiunile organizate de catre scoala, ea si-a facut aparitia, cu brio la Festivalul "Maria Lataretu" de la Tg-Jiu in 1986, unde a fost incununata cu ravnitul loc I, iar in 1987, in cadrul cunoscutului Festival "Cantarea Romaniei" s-a clasat tot pe locul I. Aici a fost remarcata de cunoscutul dirijor si compozitor, Constantin Arvinte, cel care de fapt a descoperit-o cu adevarat. Demn de remarcat este si faptul ca Maria Ghinea a primit o indrumare corespunzatoare de la profesorul Rostogol si, totodata a evoluat si alaturi de orchestra "Izvorasul" din Rm. Valcea.
Imediat dupa terminarea liceului s-a angajat ca solista de muzica populara la Orchestra "Valceanca" din municipiul Rm. Valcea, unde a evoluat alaturi de renumitele interprete Maria Dragomiroiu si Felicia Ungureanu. In anul urmator, adica in 1988 realizeaza si primele imprimari alaturi de aceasta orchestra, sub bagheta dirijorului Ionel Puia.
Anul 2001 o gaseste ca solista a Ansamblului "Calusul" din Scornicesti, Olt. Cu acest ansamblu a cantat si canta din inima pentru sufletul fiecarui ascultator. In momentul de fata, este solist al Ansamblului Profesionist Doina Oltului, Slatina.
Pana in prezent, Maria Ghinea a realizat 9 albume si de fiecare data cand se afla in fata minunatului public, nu-l dezamageste.

Comenteaza

RSS