Muzica Populara Noua

Maria Ghinea - Ai crescut baiatul mamei

Merci de like! Trimite prietenilor tai

URL

Am inregistrat votul tau. Multumim!

Ne pare rau, numai utilizatorii inregistrati pot crea playlist-uri.
URL


Adaugat de Muzica Populara in Muzica Populara
200 Vizionari

Publicitate

Descriere

Maria Ghinea si orchestra Lautarii din Chisinau impreuna cu maestrul Nicolae Botgros - Ai crescut baiatul mamei
producator: IJAC MUSIC PRODUCTION
video: Aurel Colceag
Toate drepturile producatorului si ale autorilor sunt rezervate. Utilizarea neautorizata a acestei inregistrari prin copiere, inchiriere, imprumut, reprezentare publica, transmitere radio-tv sau pe internet ori prin orice alte mijloace constituie infractiune si se pedepseste conform legilor in vigoare.
Maria Ghinea s-a nascut pe 20 septembrie 1968, in satul Casa Veche, din comuna Olanu, judetul Valcea.Scoala primara si gimnaziul le-a urmat in comuna natala in perioada 1974-1983. Ca eleva a participat la o serie de concursuri scolare unde cantecul popular romanesc a fost prietenul ei cel mai drag.
Liceul l-a urmat in municipiul Rm. Valcea. Aici, prietenul sau nedespartit - cantecul popular - a insotit-o pretutindeni. A urmat Facultatea de Muzica din Bucuresti , mai tarziu terminand Pedagogie muzicala.
Astfel, alaturi de aparitiile sale la actiunile organizate de catre scoala, ea si-a facut aparitia, cu brio la Festivalul "Maria Lataretu" de la Tg-Jiu in 1986, unde a fost incununata cu ravnitul loc I, iar in 1987, in cadrul cunoscutului Festival "Cantarea Romaniei" s-a clasat tot pe locul I. Aici a fost remarcata de cunoscutul dirijor si compozitor, Constantin Arvinte, cel care de fapt a descoperit-o cu adevarat. Demn de remarcat este si faptul ca Maria Ghinea a primit o indrumare corespunzatoare de la profesorul Rostogol si, totodata a evoluat si alaturi de orchestra "Izvorasul" din Rm. Valcea.
Imediat dupa terminarea liceului s-a angajat ca solista de muzica populara la Orchestra "Valceanca" din municipiul Rm. Valcea, unde a evoluat alaturi de renumitele interprete Maria Dragomiroiu si Felicia Ungureanu. In anul urmator, adica in 1988 realizeaza si primele imprimari alaturi de aceasta orchestra, sub bagheta dirijorului Ionel Puia.
Anul 2001 o gaseste ca solista a Ansamblului "Calusul" din Scornicesti, Olt. Cu acest ansamblu a cantat si canta din inima pentru sufletul fiecarui ascultator. In momentul de fata, este solist al Ansamblului Profesionist Doina Oltului, Slatina.
Pana in prezent, Maria Ghinea a realizat 8 albume si de fiecare data cand se afla in fata minunatului public, nu-l dezamageste.
Am gasit in cantec, intotdeauna, un refugiu. Copila fiind, imi linisteam sufletul prin cantecele care-mi dadeau sentimentul alinarii. Cantam si eram vesela. Mai tarziu, cineva m-a indrumat si am ajuns la ansamblul unde si astazi cant.

Comenteaza

RSS